Mot helg

Ja då var det fredag men inte är man lyckligare för det. En annan ska ju jobba hela helgen. Blir intressant med tanke på hur j*kla trött jag varit de senaste två dagarna. Drack både en Burn och en kopp kaffe idag på jobbet (jag som inte är överförtjust i kaffe).

Igår gjorde jag månadens stora inhandling av mat och andra nödvändigheter för den kommande månaden. Det vart en massa affärer. Inget spännande alls med tanke på att det handlar om ställen som Biltema, Ica, Coop osv. Sju stycken inom loppet av ca 3½ timme. Skoja inte seg man är sen.

Idag har jag gett mig sjutton på att jag ska gå och lägga mig tidigt. Tänker inte göra mer vid datorn än att uppdatera denna blogg. Ska inte starta upp något spel för då är det kört för den här kvällen också och två sena kvällar räcker för mig just nu. Det känns att man börjar bli äldre. Var fanken tog all ork vägen man hade för sisådär tio-tolv år sen? Då hade man inga problem att festa två kvällar i rad. Nu skulle man ju dö om man försökte göra nåt sånt!

Tillbaka till verkligheten

Ja då var semestern slut för denna gång. Vilken ångest man ska ha kvällen innan man ska till jobbet. Som tur är behövde jag bara jobba två dagar innan jag har "helg" igen. Ska dock behöva jobba fredag, lördag och söndag.

Imorgon blir det om allt går som det ska en liten shoppingturné. Åker och gör månadens stora inhandling av mat och sånt. Det beror förstås när åkeriet kommer och leverar våra kökssocklar.....

Usch vad trött jag är just nu. Sitter uppe på tok för länge och spelar. Vet ju att jag inte får sova länge på mornarna ens när jag är ledig. Dottern är ju ruggigt morgonpigg. Hon började förresten tvåan i går. Börjar bli stora tjejen.

Nu måste jag gå och lägga mig. Måste fortfarande ut en sväng med hunden innan jag kan gå och krama kudden.

Lite uppdatering

Igår högg vi ved till vintern.... Jag säger då det.. vem behöver gå på gym när man har villa?

Igår kväll gjorde vi nåt jag aldrig varit med om förut. Vi var ute och fiskade kräftor! Kl 16 var vi ute och passade platser medan maken och hans pappa åkte för att hämta håvar och burar. Sen var det att lägga i allt och vänta.. och vänta... När det började skymma då hände det grejer. Kräftorna är inte stora djur egentligen men jag fick känna på hur det är att bli nypt av en. Jäklar vad jag skrek. Den nöp sig fast i handen på mig. Till slut började man ju undra vad man höll på med. Fredag kväll och man klättrar runt på en klippig udde i mörkret och fiskar ilskna kräftor. Man var bra trött vid 00:00 tiden när vi la av.

Idag kokade vi kräftorna. Jag och dottern åkte till svågern där vi skulle göra detta. Kräftorna var inte glada på oss när vi skulle plocka och ha oss med dom. Vad dom spärrade upp klorna och försökte se läskiga ut! 137 stycken räknade vi till och en vikt av ca 5½ kg! Den största var en monsterkräfta på 108 gram! Så imorgon blir det kräftskiva. Ska bli trevligt. Enda problemet med kräftor är ju att det är ju så mycket jobb för så lite mat.

Nu ska jag gå och sussa för jag har sovit ca 5 timmar i natt bara.

Mattips

Tänkte slänga in ett mattips till innan jag ger upp för idag.

Det här räcker till fyra personer. Ta fyra bitar lax och lägg dom i teriyakimarinad (finns i välsorterade matbutiker) nån timme. Släng in dom i ugnen i ca 15 minuter. Servera med kokt ris och stekta wokgrönsaker. Thai/chilisås är gott till (tycker min man iallafall, jag brukar köra med soja).

Min plan att lägga mig att läsa gick i stöpet då jag fastnade framför datorn. Har köpt boken "New Moon". Ni som är insatta i det vet säkert att det är fortsättningen på "Twilight". Tycker så mycket om den boken (och filmen). Längtar till 20 november när "New Moon" kommer på bio!

God natt på er alla!

Dåligt igen

Ja hej på er alla. Har varit lite dålig uppdatering igen på sistone. En ursäkt är att jag var i Riga i helgen. Vi åkte på en 40 timmars kryssning med en heldag i Riga. Hade aldrig varit där förr så det var riktigt trevligt att se. Ska ni åka dit nångång så kan jag tipsa om Centralmarknaden. Dom har gjort om fem gamla zeppelinhangarer till ett slags gigantisk saluhall. Annars var det god mat och några drinkar i baren. Kvällarna var tidiga då man har barn.

Gjorde en enkel och god middag härom kvällen. Kan tipsa om det. Inte det nyttigaste kanske men jäkligt gott! Blanda en påse dipmix med en burk Kesella. Bred ena sidan på ett tortillabröd med lite av blandningen, lägg på några skivor rökt skinka, några skivor ost och täck med ett till tortillabröd som du brett dipp på. Stek sedan i stekpanna ca 1 minut per sida. Dom ser inte mycket ut för världen men dom mättar fruktansvärt bra.

En vecka kvar bara

Vad fort tiden går. Nu är det bara en vecka kvar till semestern är slut och en vecka kvar på dotterns sommarlov. Den här veckan har dock maken min också semester så hela familjen (minus vovven den här helgen som är på landet) hemma tillsammans.

Har pysslat och donat här hemma. Dottern har varit på "party" två kvällar i rad. Kalas och pyjamasparty. Börjas i tid där verkar det som. Hon är 8½ år så det är väl ingen större fara än. Försöker lära henne lite allmänt vett och etikett så igår vart det iväg och köpa en liten blomma till "värdinnan" för pyjamaspartyt. Det var ingen födelsedag men jag sa att man kommer inte tomhänt när man är bortbjuden på fest. Så det blev en liten fetbladsväxt i en kruka som ser ut som en ekorre. Jättesöt faktiskt.

Pumpapaj

Plockade några pumpor igår som blivit klara.  Frös in hälften och resten gjorde jag pumpapaj på. Pajen är som ostkaka fast med pumpa. Jag vet att det låter lite märkligt och jag var själv skeptisk första gången jag skulle äta det men det är sjukt gott!

Gjorde något vansinnigt tråkigt idag... oljade in entrétrappan. Måste göras. Mycket måsten när man har hus.

Just nu sitter jag och undrar om vi ska få något rejält åskoväder här. Det mullrar lite ibland och himlen är väldigt mörk. Skulle vara mysigt med ett riktigt oväder.

Onsdag

Har tagit mig igenom den här dagen också. Bestod av tvätt och en liten shoppingturné med dottern. Inget spännande alls. Betong från Bauhaus (vansinnigt pinsamt att åka in där med min bil eftersom mina bromsar tjuter när jag ska bromsa), lite potatis och så fästingmedel till hunden.

Måste berätta en rolig sak som hände häromdagen. För några veckor sen var jag med i en bildtävling där man skulle veta vart en bild blivit tagen. Min man som åker runt mycket visste var det var. Och tro inte sjutton att vi vann två biobiljetter!


Vad skriva här..?

Kom inte på någon bra rubrik.

De senaste dagarna har varit ganska lugna. Vi åkte till stranden i söndags. Jag tog mig ett dopp så nu kan jag säga att jag har badat i havet i år också. Sen låg jag och solade (jag som aldrig brukade göra det förut). Dottern och maken hittade ett hopptorn så vi förflyttade oss från vår plats i gräset till en brygga. Jag mös in mig i ett hörn medan dom andra två roade sig med att hoppa och simma. Sen åkte vi hem och åt glass!

Dottern och jag åkte och handlade presenter till ett par kompisar till henne (tvillingtjejer) som hon ska på kalas hos på fredag. Blev lite småsaker i dubbla uppsättningar (tycker det är lättare att köpa likadant = förhoppningsvis mindre tjafs). Efter det roade jag mig med att måla på garaget. Det är ju så tråkigt så man vill brista ut i gråt. Färgen tog slut så jag kunde lägga ner det projektet för dagen.

Idag ska jag nog bara plocka och städa och ha mig här hemma. Det kommer några från vår husleverantör idag som ska kolla på fel som fortfarande inte är åtgärdade. Tack och lov så kommer mannen hem tills dess också. Brukar känna mig som en jubelåsna när det handlar om såna där saker men man spelar med så gott man kan. :-)

Semester!!!

Ja jag valde ju rätt tidpunkt att ha semester iallafall. När de flesta andra kommer tillbaka från semestern så går jag på min. Har ju lyckats pricka in vädret bra också än så länge.

Igår gjorde vi nåt jag inte gjort sen min tid som scout. Vi var ute och paddlade kanot. Hur roligt som helst men ack så jobbigt. Min man tyckte jag gnällde mest om att jag fick ont i armarna. Men jag paddlade på så gott jag kunde. Dottern tyckte också det var kul och hunden som i vanliga fall inte tycker speciellt bra om vatten verkade trivas i kanoten. Med flytväst på såklart!

Idag har jag bakat (ja jag har i denna värme stått och bakat). Bakade fyra baguetter med oliver och soltorkade tomater. Ska bli spännande att smaka imorgon när vi ska iväg till gubbens arbetskompis och grilla. Jag bakade även mockarutor (utan kaffe i glasyren dock eftersom min käre make inte gillar kaffe). Det är alltid gott!

Notering: jag har under de senaste tre dagarna druckit 2 koppar te (jag brukar dricka i snitt 3 koppar per dag).

Snart semester

Imorgon är det sista dagen jag jobbar innan min 2½ veckas lediget. Ska bli riktigt, riktigt skönt. Dottern har varit bortskämd den här sommaren. Hon har behövt vara 1½ dag på fritids under hela sommarlovet. Tur att man har föräldrar och svärföräldrar som kan hjälpa till.

Idag hände inte så mycket intressant. Gjorde dock en sak som jag har tänkt göra sen ungefär ett år tillbaka. Jag har bytt däck på min 15 år gamla citybike. Tog en runda runt kvarteret. Hur pinsamt det än känns att säga det så kändes det lite ovant. Det är ett par år sen jag cyklade. Tänkte att jag skulle börja motionera lite. Ibland... när lusten faller på...

Hittade en gammal äventyrsfilm jag tänkte titta på ikväll. "Kung Salomons Skatt" med en yngre Richard Chamberlain och en ung Sharon Stone. Såg den när den släpptes 1985. Som jag minns det var det en bra och rolig film.

Vi hörs!

Dåligt av mig

Ja hej på er alla. Jag har varit JÄTTEDÅLIG på att uppdatera de senaste dagarna. Mycket är för att jag har suttit tolv timmar på jobbet per dag och sen inte haft riktig ork att ha igång datorn.

Har inte hänt så mycket. Har hållt på plockat och donat hemma. Har en dag kvar att jobba sen är det 2½ vecka semester! Längtar verkligen.

Skriver mer imorgon för nu ska vi sätta oss och titta på "I, Robot".

RSS 2.0