X-Men Origins: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine



Kastade mig över den här filmen i affären igår och fick äntligen se den. Ville ju helst av allt se den på bio men det blir inte alltid som man vill. Nu har man sett den och jag måste säga att jag är imponerad. Människor jag pratat med som sett filmen har tyckt att den här är den sämsta av X-Men filmerna men jag kan inte hålla med. Ärligt talat tycker jag den här är den bästa av den fyra än så länge. I den här får vi följa Wolverines historia om hur han blev den han är. Man får även träffa mutanter som inte varit med i de gamla filmerna. Den jag såg mest fram emot var Gambit. Tycker dock inte dom gjorde honom riktig rättvisa men man kan inte få allt. Nu ser jag fram emot år 2011 då nästa Wolverinefilm sägs dyka upp! Man kan inte få nog av honom.

8/10

Bron till Terabithia

Bron till Terabithia


En vansinnigt bra familjefilm som lockar fram både skratt och lite gråt. Hade inga speciella förhoppningar när jag köpte den men blev positivt överraskad. Handlar om en pojke som blir vän med en lite unik tjej. Deras lekar leder till möten med fantastiska varelser. Rekommenderas!

7/10

Underworld

Underworld


Det här är en av mina favoritfilmer. Vampyrer har alltid intresserat mig så därför blev jag så glatt överraskad när jag såg den här filmen. För en gångs skull visar dom vampyrerna som jag tycker dom är, helt enkelt överlägnsa människan och sofistikerade. Det är action filmen igenom och fotona är fantastiska. Jag kan varmt rekomendera den här filmen som även har en uppföljare och en sk "prequel" (en film som utspelar sig före ursprungsfilmen).


8/10

Indiana Jones - Raiders of the Lost Ark

Indiana Jones - Raiders of the Lost Ark



Det här är en klassiker! Äventyr när den är som bäst. Indiana Jones kommer nog alltid att ses som en av de största äventyrshjältarna och det är väl få som inte sett nån av filmerna. Det här är den första som kom 1981 och den har allt ett äventyr ska ha. Här letar Indiana efter Förbundsarken och får slåss mot Nazister. Jag tror att det var fler än jag som ville bli arkeolog efter att ha sett den här filmen.

8½/10

Constantine

Constantine


Mina nära och kära har uppkallat en hel filmgenre efter mig. Dom filmerna som hamnar där kallas för "Monicafilmer". Constantine är en sådan film. Ofta är det filmer med övernaturliga inslag som alla andra tycker är jätteskumma men jag själv sitter och lovsjunger. Constantine har den rätta stämningen och är sådär lagom övernaturlig för att passa mig. Shia LeBouf ses i en tidig roll som Keanu Reeves sidekick. Den mest minnesvärda rollen innehas dock av Peter Stormare som är med bland de sista minuterna av filmen. Han spelar ingen annan är Satan själv och han gör det så sjukt bra och är sådär lagom äcklig. Filmen är värd att ses nästan enbart på grund av den scenen.

7/10

RSS 2.0