Nästa film

Vampires of the Desert (The Forsaken)



Okej jag bara måste ta med den här filmen. Grejen är att jag köpte den för att "wow det är ju en vampyrfilm". Vilken miss. Vampyrer i öknen. Det säger ju allt egentligen. Ett gäng vampyrer som åker runt i öknen och dödar folk och två killar som jagar dom. Nej, inget ni behöver se.

1/10

Slarvigt

Har slarvat lite med bloggen igen. Ska skärpa mig.

Första filmen

Sagan om Ringen trilogin


Börjar med vad jag anser vara världens bästa filmer. Jag måste erkänna att jag inte hade läst böckerna innan jag såg filmerna men jag tycker Peter Jackson gjort ett fantastiskt jobb. Jag förstår att han inte kan få med ALLT i filmatiseringen för då hade filmerna blivit löjligt långa. Att gå från att göra filmer som Brain Dead till att göra filmhistoriens (i mitt tycke) största filmer är något extraordinärt. Berättelsen om Frodo och Sam och deras kamrater är en historia som lämnar få oberörda. Det enda som är lite tråkigt med de här filmerna är att nu jämför man alla fantasyfilmer som man ser med Sagan om ringen. Dom har satt ribban riktigt högt för framtida filmer.

9½/10

Nu blir det lite nytt

Jag tänkte starta en ny sak här på bloggen. Jag ska göra något som jag kallar "Kvällens film". Här kommer jag tipsa om en film per dag. Det är filmer jag tycker om (och även några jag varnar för). Jag är ingen filmkritiker utan allt jag skriver är min personliga åsikt om en film. Det kommer inte bli några uttömmande recensioner heller utan jag kommer bara skriva några rader om filmen och sätta MITT betyg på dom.

Då var det snart slut...

på den här ledigheten. Okej den varade i hela två dagar men skönt ändå. Nu går man på och jobbar i helgen. Ska roa mig med att läsa. Blir nog lite surfande också. Är en sån där konstig typ som kan sitta tolv timmar ute på nätet utan problem. Känner mig lite som en "information junkie" ibland.

Åkte tidigt i morse och hämtade brorsan som skulle plocka upp en bil som ska fixas. Satt sen hemma och försökte fixa lite med hans hemsida (han är egen företagare). Annars har det varit en ganska händelselös dag. Fick leka frisör åt pappa. Inte så svårt när man har en hårtrimmer. Stackars mamma och min hund var ute och gick precis när himlens portar öppnade sig och det haglade till och med. Som tur var hade hon tagit med sig paraply, det hade dock inte hunden som blev duktigt blöt. Han som verkligen älskar vatten..... NOT.

Dags att ta itu med mindre häftiga saker nu... disken. Ha det bra!

Mitt i veckan

Då har man två dagar "ledigt". Man har ju en villa så ledig i ordets rätta bemärkelse är man ju aldrig. Ska tvätta och torka golv idag.

Har börjat läsa en ny bok. Det är Marilyn Mansons självbiografi. Jag gillar Manson så det är kul att läsa hur han blev den han är idag. Så här långt är boken riktigt bra och skriven lite självironiskt. Han kommer ju till Globen 9 november och det skulle ju vara så himla kul att få se honom live men jag misstänker att min ekonomi inte tillåter det. Rammstein kommer i januari men dom var riktigt dyra så det hoppar jag definitivt över. Skulle ju ha varit häftigt att se annars.

Nu ska jag tillbaka till verkligheten och dra fram den trogna snabeldraken innan skurmoppen åker fram.

Måndag igen

Ja då går man på sin långa passvända igen då. Det betyder att jag ska jobba i helgen. Ser fram emot nästa helg då vi troligen ska gå på Hem och villa mässan. Har lyckats fixa två fribiljetter.

Igår var dottern, hennes kompis och jag iväg på bio och såg Harry Potter och halvblodsprinsen. Först vart det en sväng in på IKEA där jag köpte en ny lampa/spotlight till vardagsrummet/köket (har öppet emellan) och två paket värmeljus. Helt bisarrt vad värmeljus man gör av med under hösten och vintern. Efter det vart det över till Heron City och shoppa lite godis och dricka på Willys (ja jag kör snålljåpsvarianten och handlar gott där). Filmen var himla bra (har tyvärr inte hunnit läsa boken än så jag kan inte jämföra). Mot slutet så upptäcker jag att min lilla tjej sitter och torkar ögonen frenetiskt när en av huvudpersonen dör. Känslosamt på film ibland. Jag vet hur det är... har sett filmen "Dragonheart" tre gånger och jag har grinat varenda gång.

Nej nu ska jag ta och natta dottern, fixa en kopp te och sen kasta mig in i datorspelets fantastiska värld. Se vilka man träffar idag då!

Jahajaja

Orka uppdatera ofta. Men men. Ska ta mig i kragen och skriva lite.

Har inte hänt mycket. Jobbat, fixat, donat och pysslat.

På kvällarna sitter man framför datorn efter att dottern gått och lagt sig men det är för att spela världens bästa spel! Age of Conan! Jag vet att många inte kan fatta vad som är så kul med att sitta flera timmar och spela men man måste testa för att förstå. Det roliga är ju också att man lär känna folk från stora delar av världen och vi har kul ihop på nätet.

Annars vad händer? Jag ska till IKEA en snabbis på söndag för att kolla på en ny lampa. Men det är som vanligt med ikea. Hit and run. Du måste veta precis vad du ska ha innan du åker dit annars är det kört. Efter det ska dottern, hennes kompis och jag gå och se Harry Potter på bio. Har ju lovat henne att hon skulle få se den på bio. Tyvärr går den bara på engelska men hon ville se iallafall. Hon är bara 8½ år så.

Nu ska jag ta itu med dagens sysslor. Har varit sådär överambitiös och gjort iordning ett veckoschema över städning och sånt. Skönt att kunna slå ut saker över hela veckan.

Jag säger bara...

KATASTROF!!!!

Usch vad dålig jag är på det här med att uppdatera bloggen. Kommer sällan för mig att skriva något men när jag väl sätter igång så flyter det bara på.

Har inte hänt så mycket. Fyllde år för snart en vecka sen. Fick en schysst födelsedagspresent... både maken och dottern åkte på halsfluss. Jag har tack och lov klarat mig! Igår fick jag en försenad födelsedagspresent av gubben. En vit orkidé och en bok om orkidéer! Jättefint! Fick en gul orkidé av mamma så nu ska jag göra allt jag kan för att få dom att trivas och må bra! Har ju lyckats driva upp en liten mangoplanta som är lite av min bebis just nu. Den är ca 20 cm hög nu och jag hoppas den överlever.

Igår var jag och plockade ut en ny mobil. Det blev en rosa Sony Ericsson T707. Den är inte så babyrosa som på bilderna utan den lutar nästa lite mer åt det mörkröda till. Fin är den ändå.

Nu ska jag gå och hänga upp lite tvätt ute. Måste ju passa på medans vädret fortfarande är fint!

Imorgon blir det bio! G-Force i 3D ska vi se!

RSS 2.0