Julen är över!

Äntligen! Nu är det ett år till nästa. Trevligt var det och fina julklappar fick man! En rosa resväska och en dykkniv (dotterns kommentar: "mamma och hennes knivar"). Imorrn bär det av till jobbet igen. Trevlig fortsättning!

Update!

Har varit lite off på uppdateringar i några dagar. Har haft för mycket annat att göra så bloggen hamnade i en lägre prioklass just nu.

Lämnade in min tredje uppgift till astronomin och upptäckte att hemtentan finns att hämta hem och göra. Det är sista uppgiften på den här kursen sen är det finito!

Igår kväll var det dags för jubilarmiddag med jobbet. Vi som jobbat 10, 15, 20 osv år blev bjudna på middag på La Cantina i Södertälje. Vansinnigt god mat var det. Nöjde mig dock med lättöl till maten eftersom jag skulle köra hem. Fick även en "förtjänstmedalj" i form av en liten berlock för mina 10 år på företaget.


Snart jul!

Tror jag har det mesta under kontroll till jul. Väntar på en julklapp till bara. Synd bara att jag måste jobba precis innan julafton men det får gå ändå.
 
Har fått för mig att jag ska försöka lära mig lite ryska. Vill nångång i framtiden åka en tur med Transsibiriska järnvägen och där är jag övertygad om att grundläggande ryska kan vara till nytta!
 
Satt tidigare idag och försökte lösa en av mina uppgifter till astronomin som ska vara inlämnad imorgon. Löjligt vad man har tappat mycket i matematik när man inte håller på med det dagligen. Ska försöka räkna ut Jupiters massa genom att studera två av dess månar men känner att jag måste ha varit waaaay off på ena månen. Ska göra om och förhoppningsvis göra rätt imorgon. Fick dock svar om min uppsats om Galileo; godkänd och ett mycket bra arbete! Glad, glad, glad!

Ny dag, nya tag och några idioter!

Upptäckte idag att det kan vara bra att dubbelkolla saker. Kunde ha blivit jobbigt till jul annars med en viss persons julklapp. :)

Blev lite lätt förbannad när jag närmade mig hemmet efter jobbet. Vad ser man på himlen? Jo självklart att det är nån idiot som håller på skjuter raketer. Nu? Räcker det inte att traumatisera husdjur på nyårsafton? Var väldigt glad att hunden var hos mina föräldrar så stackaren slapp eländet. Vet vid ett nyår så gick det inte att få ut honom på nästan 24 timmar. Själva har vi börjat släppa upp lyktor istället.


Slut på helgen

Är fortfarande inte säker på var den här helgen tog vägen men nu är den slut! Lyckades äntligen komma iväg och köpa julskinkan igår så nu är det min mans jobb att fixa den. Kvällen slutade med dels "28 weeks later" och med att i princip all snö från taket rasade ner. Såg söndagens jobb framför mig..
 
Dagen har ägnats åt att göra korv och köttbullar (jag satte dottern i arbete med att rulla köttbullar medan jag gick ut och skottade snö). På eftermiddagen bar det av till Västerhaninge för att se på Haninge Cheer Elites julavslutning. Dottern har tränat cheerleading sen hon var 5-6 år och är med i ena tävlingslaget. Alla tjejer var väldigt duktiga och hon fick fina blommor på slutet!
 
Med tomten nedan vill jag önska glad tredje advent!
 
 
 

Nu är det slut på veckan!

Ja vad kan man säga. Åka till jobbet och spendera några timmar där (fick värma maten två gånger innan jag lyckats få i mig allt). Kom hem och gjorde pizza och tittade på ett avsnitt (sista för i år?) av "Beauty and the Beast" och nu skriver jag ett kort inlägg här innan jag tråkigt nog tänker gå och lägga mig. Skoja inte gammal man känner sig när man funderar på att gå lägga sig kl 21:00 en fredagskväll.
 
Bilden nedan är jag som har lekt lite bara. Tog en närbild på en av våra fönsterlampor i köket.
 

1 dag till

Dagen: kliv upp, åk till jobbet, jobba 11½ timme, åk hem, ät, titta på film, sov. Sådärja, då har jag sammanfattat min dag. Skämt åsido så har jag lyckats handla julklapp till min man också. Stor bedrift!
 
Filmen vi tittade på ikväll är en 10 år gammal historia som heter "28 days later" och är en "virus bryter ut och förvandlar folk till zombies". Utspelar sig dock i England. Nån dag ska vi väl titta på uppföljaren "28 weeks later".
 

Onsdag då!

En jobbdag till ända och jag trodde att jag bara skulle ha en dag till att arbeta den här veckan. Så blev icke fallet då jag tackade ja till att jobba extra på fredag (dock bara halvdag i min värld då det gällde 8½ timme bara).

Tittade idag äntligen på förra veckans avsnitt av "Haven" och insåg att det bara är två avsnitt kvar av den här säsongen! Har ni inte tittat på serien föreslår jag att ni gör det.

 

Här följer en bild på en av våra guldfiskar som övervintrar i akvariet i tvättstugan. Den andra kände inte för att vara fotomodell idag så ingen bild av den. På somrarna bor dessa ute i vår damm.

 


Lite blandat

Då var dessa två dagars ledighet över och det är dags att bege sig till jobbet imorgon. Ska väl inte klaga då jag bara behöver jobba två dagar den här veckan.
 
Igår kväll var det dags för årets julbord med jobbet. Mycket trevligt var det och mycket god mat (tror dock att jag egenhändigt lyckades tömma en hel kanna vatten under kvällen). Julbordet i år hölls i Södertälje på Glashyttans värdshus. Ett jättemysigt ställe med ett löjligt stort urval av mat. Blev inspirerad av deras polkagrischeesecake och måste testa att göra en egen nångång.
 
Här nedan blir det idag en bild på min hund Grim som på kortet ser precis ut som man känner sig emellanåt.
 

Uppdatering!

Har varit tvungen att prioritera annat idag än bloggen tyvärr. Mer uppdatering imorgon! :)


Äntligen söndag!

Helgen slutjobbad! Härligt. Inte mycket att komma med men kan rekommendera en film jag precis såg. En krigsfilm som för en gångs skull inte glorifierar kriget i Irak.

"The Hurt Locker"

http://www.imdb.com/title/tt0887912/

Hitta Nemo 3D!

Idag bar det av till den stora staden Stockholm med dottern och hennes kompis. Vi hade blivit inbjudna på smygpremiär av "Hitta Nemo 3D" som egentligen har nypremiär 25 december. Den här filmen har man sett otal gånger sen den släpptes 2003 och jag märkte att den var lika rolig nu som då. Att man nu såg den på bio samt i 3D gjorde inte saken sämre. Vem kan glömma citatet "Hallå, mitt namn är Bruce"? Gå se filmen vet jag och bli ett barn på nytt.
 
Efter bion blev det ett snabbt besök på McDonalds för det var åtminstone EN som höll på svälta ihjäl som hon uttryckte det. Några cheeseburgare senare letade vi upp HM för att shoppa lite kläder till dottern.
 
Idag bjuder jag på en bild av min dotter Alexis (till höger) och hennes kompis Ella efter filmen idag.
 

Fredag!!

För en gångs skull kan jag säga att jag har fredag idag. På riktigt! Jobbfredagar annars brukar innebära jobba hela helgen men inte den här gången! Jag är ledig imorgon eftersom dottern och jag ska iväg till Stockholm en sväng på lite skoj. Måste jobba på söndag men det känns ändå helt okej.
 
Har idag inte lyckats skramla fram nån bra bild att bjuda på men jag ska ta igen det imorgon.
 
Trevlig helg på er!

Julkaktusar och annat

Såg till min lycka att plogbilen röjt av både vägen och trottoaren hos oss. Till min förskräckelse innebar det en meter höga snövallar som blockerade infarterna. Snöslungan rådde tyvärr inte på dessa så det var bara att börja skyffla. Behöver jag påpeka att jag känner av det nu redan, fasar för morgondagen.
 
Istället för att bjuda på bilder av snö idag så vill jag här visa upp vår fina julkaktus som blommar för jag tror tredje året i rad. Blir lika glad och förvånad varje år den visar upp alla sina fina blommor!
 

Flyttfåglar

Jag avvundas flyttfåglar ibland. Idag kände jag för att fly landet och bosätta mig i en hydda på en varm och solig strand. Visst kan det vara trevligt med snö till jul men måste allt komma på en gång? Har idag gjort min beskärda del av skottning och puttande av bilar som suttit fast.
 
Dagens glada nyheter då: såg att jag fått godkänt på min förra inlämningsuppgift till astronomin och så har jag lämnat in mitt andra arbete idag!
 
Nu ska här fixas en kopp te sen tänker jag banne mig packa ner mig i soffan och titta på "Avengers". Har sett filmen förr men när det kommer till filmer är jag som ett litet barn, kan se dom flera gånger om!
 
Bjuder för skojs skull på en bild på hur min lilla bil såg ut idag!
 

Fina lyktor

I åratal har vi haft tre så kallade stallyktor stående uppe på kallvinden i garaget. Det här året fick vi äntligen för oss att dessa ska vi ju kunna använda och lysa upp tillvaron med! Sagt och gjort så klättrade jag upp och plockade fram dom. Konstaterade att det krävdes lite lampbyten men annars fungerade de jättebra (förutom nr 3 som kommer kräva en omgång med en bågfil för att komma åt lampan). Nu står det två fina lyktor i blomsterlandet på framsidan av huset och ger ett stämningsfullt ljus.
 

Alla dessa fantastiska inlämningsuppgifter!

Idag såg jag äntligen ljuset i slutet på tunneln när det kommer till min inlämningsuppgift till astronomin. Jag skrev klart arbetet och ska nu bara finjustera, lägga till bilder och sånt. Loggar in på kurssidan för att kolla status och jajamen! Där ser jag en ny laborationsuppgift som ska göras! Har nästan tre veckor på mig den här gången så det ska nog gå bra det också.

Mysbelysning

Vad får man om man tar en tom glasdamejeanne och stoppar ner en överbliven ljusslinga i den? En riktig mysig belysning!
 
Ha en fortsatt trevlig första advent!
 

Filmer jag vill se

Några filmer som finns ute och några som kommer!
 
 
Varför denna? - Chris Hemsworth.. det förklarar väl allt?
 
 
 
Lite "magi" skadar aldrig!
 
 
 
Som jag har väntat!

RSS 2.0