Fönsterputs och annat

Har precis putsat klart alla fönster på huset (jag hoppade över övervåningen för det är bara en vind just nu). Bar ut alla blommor och duschade av dom så dom blir gröna och fina igen. Kan säga att jag är hjärtligt trött på vissa av dom största blommorna som inte verkar veta åt vilket håll dom ska ramla.

Vinbärssylten jag gjorde blev suverän! Det blev 3½ kg färdig sylt. Mamma och pappa ska få en burk, det var trots allt från dom jag fick vinbären. Slänger upp receptet på sylten lite senare.

Funderar på vad jag ska hitta på att göra. Missförstå mig inte, det finns hur mycket som helst att göra jag vet bara inte vilket jag ska ta itu med.

Igår kväll tittade vi på uppföljaren till en svensk klassiker. Vi såg "Vi hade iallafall tur med vädret igen". Ganska rolig men inte så pass som jag trodde att den skulle vara. Personligen brukar jag sky svenska filmer som pesten med några få undantag. Kommer säkert få skit för det uttalandet men det är min åsikt.

Två dagars händelser

Gårdagen var ganska lugn. Roade mig med att rensa 3 liter röda vinbär jag fått av mamma och pappa från deras kolonilott. Det tog ett par timmar. Senare gick jag ut och fortsatte mitt krig mot ogräset som växer överallt! Dom har för tllfället övertaget men jag kommer segra!

Idag har jag gjort sylt av vinbären jag fått. Dom ska stå över natten så jag avlägger rapport om smak imorgon. Dottern och jag fortsatte rensa ogräs tills hon gjorde myteri och rymde till en kompis större delen av dagen. Jag passade på att åka och shoppa lite. Det är med betoning på lite för det blev bara diskborstar och måttsatser (mina decilitermått har en förmåga att försvinna) och sånt där tråkigt. Köpte även Transformers filmen som jag tycker är riktigt häftig. Mycket action och effekter. Hittade ett lila linne för ett vansinnigt lågt pris (verkar vara rea överallt). Hmm... det vart inte såå lite ändå.

Satt precis och spelade onlinespelet Age of Conan nu tills servern "kastade ut" mig. Problem med servern? Ja, jag står här stolt i dag och erkänner att jag spelar datorspel! Men det är ju så roligt!

Bio i dag

Idag var vi iväg och tittade på Ice Age 3. Kändes lite konstigt att gå på bio mitt på dagen men det blir så när man har småbarn. Filmen var riktigt rolig precis som sina föregångare och att få se den i 3D var häftigt. Har inte sett 3D sen jag var 8-9 år gammal och det är ju några år sen. Jag hoppas det kommer fler och fler filmer i 3D för jag tror att det är framtidens filmformat.

Efter filmen gjorde jag ett självmordsuppdrag: IKEA en löningslördag mitt på dagen. Som tur visste jag precis vad jag skulle ha så det blev en hit and run runda bara. Köpte några glasburkar i olika storlekar av märket Droppar. Ursnygga! Nu kanske man kan börja få lite ordning i köksskåpen.

Sen vart det att åka hem och grilla och äta cheesecaken jag gjorde iordning igår. Riktigt god. Lite annorlunda cheesecake med mango. Gott gott!


Cupcake!

Idag fick jag åka iväg och storhandla. Jag roar mig med det en gång i månaden. Okej så roligt är det inte som ett nödvändigt ont.

Jag har nu för första gången bakat cupcakes! Jag är ganska nöjd med resultatet. Dom blev jättegoda. Visst blev dom fina??


Onsdag

Suttit hela dagen på jobbet. Kom hem och passade på klippa gräsmattan eftersom det var så fint väder (dom har ju hotat med regn till helgen). Om några dagar kommer det iallafall se vildvuxet ut igen men då är det ju bara att dra fram klipparen och köra! Himla bra motionspass det där!

Ska se om jag kan göra lite åt designen på bloggen nu så det blir nån ordning på det hela.

Broccoli

I år var det första gången jag testade att odla broccoli och det gick ju alldeles utmärkt! Plockade en bukett idag som jag tyckte började bli lite väl stor.

Egenodlad broccoli

Kan se konstigt ut....

Om ni tycker mig blogg ser lite konstig och ombytlig ut ett tag framöver så bry er inte om det... jag håller på försöker fixa designen. Det kommer nog ta ett par dagar innan jag är nöjd. :-)

Egen skörd

Jag lever i lyxen av att ha egen trädgård och ett eget växthus. Den här sommaren har jag kunnat gå plocka jordgubbar ett par gånger i veckan. Hittade ett gott och enkelt recept på tastelines hemsida som jag testade. Jag kan säga att det blev riktigt gott!


Första inlägget!

Hej alla!

Då ska vi se om jag kan starta den här bloggen då. Jag kommer skriva om lite blandat men mest blir det om sömnad, mat och film som är mina stora intressen.

RSS 2.0