Julgardiner

För några veckor sedan skrev jag att jag hade beställt julgardiner och lovade då bilder på hur det blev. Har inte varit så duktig så att alla gardiner är klara men några. Det här är en (inte alltför bra) bild från köket. Det står "Merry Christmas" i guld på hela gardinen trots att det inte syns på fotot.
 

Nya stövlar

Under en av svampturerna i skogen i höstas upptäckte jag till min förskräckelse att mina gummistövlar läckte. Tänker dock inte införskaffa några nya i år men ska försöka hitta ett par käcka stövlar till nästa säsong. Hittade ett par riktigt häftiga jag skulle kunna tänka mig.
 
 
 

Äggsallad

Tänkte testa en ny frukost. Kokade igår fyra ägg, hackade dom grovt, blandade med ca 2 matskedar majonäs, ca 1 tesked torkad dill och en nypa salt. Detta fördelades på två skivor formfranska så det blev två dubbelmackor och voila! Två frukostar klara! Behöver jag påpeka att det blev väldigt gott?



Nu är det klippt!

Äntligen fick jag iväg hunden på klippning. Stackaren har sett ut som ett litet får ett tag men nu är han riktigt fin igen! Vad många säkert inte vet när det kommer till strävhåriga taxar är att dom inte klipps utan rycks. Det låter elakt men det är bara överpälsen som dras bort och det brukar inte vara någon fara med det. Klipper man strävhåriga så förstör man pälsen en aning och har man en gång klippt en tax kan man inte återgå till att rycka dom eftersom pälsen blir så mjuk av klippningen. Rycka är vad vi har gjort med vår Grim men för ca 2 år sedan så gick det inte längre. Vi misstänker att han hade blivit ganska håröm (vilket kan inträffa) så vi hade inget val än att börja klippa honom istället och eftersom han inte är någon utställningshund så gjorde det inte så mycket. Så idag bar det iväg till Hundoasen i Nynäshamn och 2½ timme och 700 kr senare så fick jag hem en jättefin vovve! Bilderna nedan talar nog för sig själva.
 
Före - är det ett får?
 
Efter - nej det var ju Grim som gömde sig bakom all päls!

Face off!

Har ni tittat på det programmet? Om inte så gör det! Otroligt vad duktiga människor det finns. Det går på söndagar kl 19:00 på TV6.

CAD

Känner att jag skulle behöva ta tag i mina inlämningsuppgifter till Bygg-Cadkursen jag går. Har ju en sån härlig blandning när det gäller studier den här hösten; CAD och Astronomi. Här nedanför är det en renderad bild av ett kök jag gjorde till ena inlämningsuppgiften.


Designa

Jag vet att säkert många kommer säga att jag har väl tillräckligt att pyssla med som det är men va fan.. Vill ha saker att göra. Nu pratar jag om grafikprogram. Jag kan säkert komma på saker att rita och roa mig med men det är alltid roligare om man har ett mål. Har ju förstås en webbsida jag skulle behöva ta tag i men är det någon som har nåt projekt till mig så tveka inte att säga till! :)

Lördag då

Inte så mycket nytt att komma med idag. Har jobbat hela dagen och tänker nu unna mig en kopp te.

Jag har börjat nu!

Känner mig jätteduktig! Har äntligen så sakteligen börjat skriva på min inlämningsuppgift! Knappt en sida har det blivit om Galileo Galilei och mer ska det bli! Svåraste biten är ju alltid att sätta igång. Men nu jäklar! :)

Skolarbete/hushållsarbete

Den där gamla klassikern stämmer fortfarande. Det är helt otroligt vad ett väntande högskolearbete kan motivera en att städa och utföra all sköns hushållsarbeten. Har fått en hel del gjort idag; hushållsarbete alltså. Måste dock ta tag i min inlämningsuppgift. Ska bara göra ett 40 timmars arbete inom Klassisk astronomi. Jag vet nog hur det kommer att bli, som vanligt kommer jag skjuta upp det till sista stund och då kommer jag vara tillräckligt stressad för att kickstarta hjärnan och sätta igång!

Muffins!

Igår fick jag hem boken om cheesecakes jag beställt. Självklart var jag idag då tvungen att testbaka något ur den. Det fick bli chokladmuffins med cheesecakefyllning och jag kan verkligen rekommendera dom! Lite kladdigt när man skulle fylla muffinsen men det kan ha varit jag som inte gjorde precis som man skulle. Bjuder på en bild av de färdiga bakverken!
 
 
Boken som jag hittade receptet i heter kort och gott "Cheesecakes" och är skriven av Cheryl Lindblad.

Helgen då

Kort sammanfattning av den här helgen då; sytt 4 av 9 julgardiner (hade faktiskt tänkt sy alla nio men det föll nånstans på vägen) och så har vi sett två bra filmer. I fredags blev det "Dark Knight Rises" som jag tyckte var riktigt bra. I slutet satt jag och grät och skrattade om vartannat och min dotter undrade vad jag höll på med. Hon förstod när jag väl förklarat varför jag mitt i gråtandet brast ut i gapskratt!

Ikväll tittade vi på "Looper". En lite scifi film med bland annat Bruce Willis. Kan rekommendera även denna rulle.

Lite bling i mitt liv!

För några veckor sen så fick jag hem ett armbandsur! Har inte använt klocka på säkert 15 år men kände att det skadar aldrig att ha en. Många säger säkert att varför ha en klocka när man kan kolla tiden på mobilen? Visst är det så, men det finns faktiskt tillfällen när det inte är ok att plocka upp telefonen för att kolla klockan. Nu har jag en fin vit klocka som är sådär lagom "bling". Den ser väldigt glittrig ut på fotot men jag skyller på blixten.
 
 

Margarita!

Kände verkligen för att fira fredag idag fast min "fredag" var igår. Vad gör man då? Jo en "Margarita" förstås!
 
3 mått ljus tequila
2 mått pressad lime
1 mått Cointreau
krossad is
salt (på ett fat)
limeklyfta
 
Gnid in glaskanten med limeklyftan och "doppa" glaset i salt så du får en saltkant.
 
Blanda tequila, pressad lime, Cointreau och krossad is i en shaker och
skaka tills blandningen är riktigt kall och frostig! Häll upp i glaset och njut!
 
 

Trifle

Hade min bror och Carolin över på middag för några veckor sen och kunde inte låta bli att göra en lite rejälare efterrätt. Det blev en chokladtrifle som jag serverade i individuella portioner. Jag har bakat en brownie som jag delade upp i små, små bitar och sen varvade jag brownie, chokladpudding, vispad grädde och blåbär i glas. Måste säga att jag blev nöjd med resultatet! I sommar ska jag pröva att göra en med lite somrigare smaker!


Gnocchi

Jag har dille på att testa nya saker! Nu skulle det minsann prövas att göra gnocchi! Det hela består i princip bara av kokt, mosad potatis, ägg, salt och sen mjöl tills man får en bra fast konsistens. Sen följer terapiarbetet; dela upp degen i lagom stora klumpar, rulla ut dessa till långa korvar, skär korvarna i ca 2 cm stora bitar och nagga till dom med en gaffel. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten och koka gnocchin (inte för många på en gång) tills de flyter upp till ytan. Servera dem som tillbehör till en god gryta!

 

Okokt gnocchi!

Mitt lilla spöke

Nåja så liten är hon ju inte, ungen har ju vuxit om mig redan vid 11 års ålder! Är som regel emot att lägga upp bilder på mina nära och kära på bloggen men den här kunde jag inte låta bli. Dottern skulle iväg på Halloweenfest hos en kompis och som vanligt kunde jag inte komma på något bra hon kunde klä ut sig till förrän i sista minuten (otroligt vad bra hjärnan kan fungera under stress). Slängde på henne min bröllopsklänning (en medeltida historia med klockärmar och allt), sminkade henne rejält och tuperade håret som aldrig förr. Tycker fortfarande det är ett under att hon lyckades reda ut det efteråt. Fin blev hon och fick många komplimanger.
 

Ted

Såg precis filmen "Ted" som handlar om en "levande" teddybjörn. Ingen barnfilm kan jag säga men jäkligt kul! Enda som var lite störande var att Seth MacFarlane gjorde rösten till Ted så det enda jag hörde var Peter Griffin från "Family Guy" så fort nallebjörnen pratade.

Trötter

Har varit lite slö när det gäller att skriva. Har egentligen väldigt mycket jag skulle kunna blogga om men jag har prioriterat annat för tillfället. Ska försöka ta igen lite här nu.

För tillfället är jag så sömnig så jag skulle kunna gå och sova nu men jag har en del annat att pyssla med. Bakar en morotskaka (första gången i mitt liv faktiskt), har bytt sängkläder, tvättar och så ska jag ta en promenad med hunden upp till affären och köpa jäst. Tänkte baka surdegslimpa med cheddarost idag. Javisst ja! Ska ju besiktiga bilen idag också!

Beauty and the Beast

Började titta på den nya versionen av "Beauty and the Beast" som sänds torsdagskvällar kl 22:00 på 7:an. Kan rekommmendera den!

Slarv!

Har slarvat lite med uppdateringar! Har ju tagit bilder på lite allt möjligt jag tänkt skriva om men så har ditten och datten kommit emellan.
 
Igår såg jag iallafall nya "Total Recall"! Härlig action och jag måste säga att Colin Farrell är ju bra mycket trevligare ögongodis än vad Arnold Schwarzenegger (som spelade i den gamla "Total Recall") är!

RSS 2.0