En rubrik!

Kom bara inte på nån bra rubrik därav ovanstående.

Har städat och pysslat här hemma idag. Fick till och med upp gardinerna i vardagsrummet.

Igår var vi nere i skjuthallen för första gången på evigheter. Kändes bra att vara där igen. Fick hjälp med att kapa mina pilar. Vi kunde dock inte kapa dom så korta dom skulle vara då pilkapen inte gick att ställa in på kortare än 24". Jag har uppenbarligen väldigt korta armar. Testsköt pilbågen och var övertygad om att jag inte ens skulle träffa tavlan men visst gjorde jag det. Nu gäller det att fixa i ordning mina pilar och sen börja skjuta in bågen ordenligt. Måste även ställa upp styrkan på den på max för den är lite väl klen just nu. Jag skjuter en juniorbåge då andra pilbågar har för lång draglängd för mig. Det är som på skjutbanan när jag sköt hagel; fick skjuta med en hagelbössa som var kapad att passa en tolvåring.

Nej nu ska jag se om jag inte kan få gubben att titta på en film med mig. Det och en kopp te!

Omstart

Dags snart att åka iväg och börja träna igen. Skjuthallen here I come! :)

Väl godkänd!

Loggade in och tittade och min sista uppgift till astronomikursen blivit kollad än! Jajamen det hade den och den var VÄL GODKÄND!! Hade blivit glad av bara ett godkänt men det gick lite bättre än så. Nu känns det ändå som om jag kan lägga den kursen bakom mig och fokusera på nästa.

Nu är det iallafall dags att gå sova. Märks att man börjar bli äldre. Var ute en kväll i lördags och jag är fortfarande sänkt. Ynkligt!

Lindsey Stirling och annat!

Igår var det den stora dagen! Det var dags att åka till Stockholm för att gå på konsert på Kulturhuset. Vi åkte in redan på förmiddagen för att ordna med mannens kavaj. Det slutade med att de måste göra om den då den förra satt jättekonstigt. Har ingen aning om hur de lyckats sy den så (det gjorde inte tjejen i butiken heller).

Efter att vi promenerat runt en stund började vi leta efter ett ställe att äta på. Vi hamnade vid Stortorget i Gamla stan och satte oss på "De svarta fåren". Jättemysig liten restaurang med god mat. Jag åt en pasta med oxfilé, mannen en biffplanka och dottern en pizza. Mätta och belåtna strövade vi vidare. Dottern inhandlade lite nya kläder och jag köpte en jacka åt henne.

Vid 18:00-tiden anlände vi till Kulturhuset och ställde oss i kö då de inte började insläppet förrän 19:00.

Kl 20:00 drog det igång med förbandet "The Vibrant Sound". Det är ett band från Los Angeles och dom spelade precis sån musik jag förknippar med den där staden. Skitbra var det!

15 minuter försenat drar huvudshowen igång! Vilket ös det var! Har ni inte hör talas om Lindsey Stirling så föreslår jag att ni söker upp henne på youtube och lyssnar och tittar. Det här var en show med några hundra personer i publiken som står och dansar och jublar till en tjej som spelar violin! När hon började spela en medley från "Sagan om ringen" började jag nästan gråta. Tyvärr fick jag inga bra bilder då vi stod i princip längst bak men dottern och jag ställde oss på en soffa så vi såg hur bra som helst! En riktigt bra lördag!

Kurslitteratur

Satt och tittade på nätet vad första kursboken skulle kosta. Hittade den ny här i Sverige för drygt 1000 kr. Nu är det ju tur att den här kursboken är på engelska så vad gör man? Jo man tittar såklart på amazon.com! Hittade boken (begagnad) för 5 kr! Frakten kostade förstås 125 kr men summa summarum så köpte jag den nu för ungefär en tiondel av det svenska priset!
 
Nu är det iallafall äntligen helg och på lördag ska vi äntligen på konsert!

Nya kapitel i livet

Dottern fattade igår ett beslut om att sluta med cheerleadingen. Hon har tränat detta sen hon var 5 år gammal men nu fick det räcka. Det är inte alltid lätt att lägga av med något som har haft så stor del av ens liv så länge men ett kapitel i livet tar slut, ett annat börjar. Nu är hon anmäld till freerunning (parkour) och börjar med det nästa vecka. Jag hoppas verkligen att hon ska trivas med det.

Själv ska jag (och resten av familjen) plocka fram pilbågarna igen och sätta igång att träna. Tog paus från det i några månader men börjar känna att det skulle vara roligt att börja på nytt. Vi ska även ge oss in på fridykning nån gång i veckan. Alla tre har Skindiver cert sen två år tillbaka och dottern älskar att vara under vatten. Hellre det än över vattenytan.

Slut slut slut

Slut på den här helgen och det är ju för underbart! Har på tre dagar jobbat nästan lika mycket som "vanliga" människor gör på en vecka.

Imorgon ska jag iväg och beställa nytt pass så jag blir insläppt i England när vi ska flyga dit. Ser inte riktigt fram emot att bli fotograferad men det är bara att bita ihop.

Ska rota vidare i distanskursernas värld imorgon och se om det kommit nån ny information vad jag ska läsa och göra till högskoleprogrammet. Ska även kolla status på min bil som rasade nästan halvvägs till jobbet i tisdags morse. Jättekul att sitta i en kall bil i 40 minuter mitt i skogen kl 05:30 på morgonen. Tur att man har snälla arbetskamrater som kör 25 km för att hämta en och en snäll bror som tagit sig an att laga bilen.

Lite roliga saker!

Skrev klart och lämnade in sista inlämningsuppgiften till astronomin hela TVÅ dagar före slutdatum! *Klapp på axeln, duktig Monica*. Nu ska den bara godkännas sen kan jag skryta med att jag klarat en högskolekurs i astronomi! Har sagt på skoj att klarar jag kursen har jag bevisat att man kan ta sig igenom en kurs utan att lära sig ett skvatt. Det är så det känns just nu iallafall.
 
När vi ändå pratar om skolor så damp det ner ett brev från Högskolan i Dalarna som meddelade att jag blivit antagen till ett 120p program på distans som heter "Utveckling av e-tjänster". Ska bli så jäkla kul! Min plan är att jag ska försöka läsa på åtminstone 50%... och kombinera ihop detta med resten av livet! Men jag tänker inte basunera ut att jag har såååå mycket att göra för det skulle bara vara larvigt. Läste en bra kommentar om det fenomenet på Facebook en gång; "Stop glorifying being busy". Det är så sant som det är sagt!
 
Ha en trevlig helg! 

Härliga fredag

Gubben tog ledigt idag så vi passade på att åka in till Stockholm en sväng för att få hans nya kavaj fixad. Vi ska inom en snar framtid åka till England för att se på när en vän till oss gifter sig och då måste man ju ha fina kläder. Har ju visat min rosa klänning här tidigare (måste sy upp den dock eftersom jag är ju å så lång).

Middagen idag var inte illa. Rökt hjortstek med hasselbackspotatis och whiskey&pepparsås och till det ett glas av vårt egengjorda vin från 2011. Sämre kan man ju ha det!

Tröttelitrött

Förstår inte varför jag hade så himla svårt att somna igår kväll. Tror inte jag kommer ha samma problem idag. Tänkte bara göra ett litet snabbinlägg och sen gå och rasa i säng. Kan inte skylla på att jag jobbat för mycket heller eftersom jag bara jobbar idag den här veckan. Skönt att jobba på schema ibland.

Måste få visa upp vad jag köpte till mig själv i mellandagarna. Dom är jättesköna att gå i och var nedsatta till halva priset. Har ni inte handlat skor på Deichmann förr så leta upp en butik och börja botanisera!


Glad

Blev glad igår när jag såg att min tredje och näst sista uppgift till astronomikursen blivit godkänd! Ska bara kämpa mig igenom en till så är jag klar, färdig, done!

En sorglig nyhet är att vi var tvungna att avliva en av våra guldfiskar häromdagen. Stackaren hade med all sannolikhet råkat ut för nån parasit så vi fattade beslutet att avliva. Det var ändå en av våra stora firrar (ca 15 cm) och en vi haft i åratal så det var inte roligt. Har nu köpt två nya små guldisar som jag hoppas ska hinna växa till sig lite innan det är dags att ge sig ut i dammen i sommar.

Jag lever

Har inte gjort mycket på bloggen på ett tag. Lyckades dra på mig en vrålförkylning och hade inte ork att göra annat än det absolut nödvändigaste. Nu är det dock ett nytt år och nya möjligheter. Jag var duktig nog att inte avlägga några nyårslöften då jag finner dom vara hysteriskt löjliga. Är det nån i världshistorien som nånsin hållit ett?

RSS 2.0