Ny sängram

Ska iväg om en stund med dottern och hämta hem en ny sängram jag fyndade på blocket. Det blir en Malm 180 i ekfanér. Har velat ha en väldigt länge men nu hittade jag en för 500kr så det gäller att passa på! Så det blir en tripp till Bromma idag.

Städa städa!

Har roat mig kungligt med att städa de senaste två dagarna! Har till och med lyckats med det till synes omöjliga uppdraget att städa i tvättstugan så nu behöver man inte leka hinderbana så fort man ska in där.

Vi har startat en liten "Biggest loser" tävling på jobbet så nu jäklar. Har lyckats hålla mig borta från kolhydrater hela dagen (bortsett från mina obligatoriska koppar med te som jag måste ha en tesked honung i).

Inte mycket

Har inte så mycket att skriva om just nu. Jobbar hela helgen så inget spännande direkt. :)

Middagen!

Så här i sommartider så vill man gärna äta lite lättare mat och vad passar då inte bättre än sallad? Idag gjorde jag en BLT-sallad som blev väldigt god. Vill nån ha receptet så säg bara till!
 
 
Till detta så drack vi hemmagjort citrusvatten!
 

Dagens pyssel

Fick som sagt en del jordgubbar av min föräldrar igår som skulle omvandlas till jordgubbsmarmelad. Det blev två burkar (och jag har inte smakat på hopkoket än). Vill ni ha receptet så kan ni hitta det här!
 
 
Dom här fina gubbarna...
 
 
blev till (förhoppningsvis) jättegod marmelad!

Jordgubbar!

Mina föräldrar och min dotter (som är på semester hos mormor och morfar) var på självplock av jordgubbar. Snälla som dom är lämnade dom in två yoghurthinkar fulla med gubbar åt mig på jobbet. Ska inhandla några saker sen ska jag koka jordgubbsmarmelad! Köpte ju jättefina glasburkar med snäpplock på IKEA för 15 kr styck! Dom kan inte bara stå och pryda köksbordet utan måste fyllas med godsaker!

Blomkålsris

Eftersom jag (försöker iallafall) äter enligt LCHF så testade jag häromdagen att göra blomkålsris. Jätteenkelt och väldigt gott!
 
2-3 portioner

1 st blomkålshuvud
Salt
Vatten
 
Rensa blomkålen från blasten och riv sen på den grövsta delen av rivjärnet. Koka upp saltat vatten och låt blomkålsrivet koka 10-20 sekunder beroende på vilket tuggmotstånd du vill ha.
 
Häll av vattnet och servera!
 

Fest

Lördagen avslutades med en 50-års fest hos några vänner. Mycket god mat och sällskap. Dottern hade lite otur och trampade snett när hon hoppade studsmatta. Det slutade med en stukad fot och stillasittande. Kvällens höjdpunkt var dock en mentalist/tankeläsare värdinnan hyrt in som present till sin man. Suveränt! Du kan hitta honom här: Henrik Silver.

RSS 2.0