Inget nytt

Har inget spännande att rapportera bortsett från att jag totalt missat att hela säsong 2 av "Falling Skies" fanns att se nu. Har lite att ta igen!

Blogg header

Jag hör till personerna som älskar att sitta och leka i Photoshop och igår hade jag lite tråkigt så jag slängde ihop en något vinterinspirerad header. Den här headern kan man få om man vill. Kontakta mig genom att skriva en kommentar så ändrar jag till ditt bloggnamn och bilder. Det enda jag kommer be om är en länk tillbaka till min blogg!


Vintersallad

Dagens middag består av en varm sallad med saffransbulgur, avokado, kyckling, fetaost, sallad och granatäpple! Detta serveras med creme fraiche (tomat och basilika) och bröd! Vill du ha det kompletta receptet hittas det här!
 

Äggröra i micro

Ja det går faktiskt alldeles utmärkt att göra äggröra i mikrovågsugn om du inte har tillgång till stekpanna och spis. Själv är det det jag äter på mornarna när jag jobbar. Det du gör är att knäcka det antalet ägg du vill ha i en microsäker skål och vispar ihop det (tillsätt salt och annat efter smak). Sedan ställer du in i micron på högsta effekten i ca 1 minut. Ta ut och rör runt, ställ in igen och kör ytterligare 1 minut. Ta ut på nytt och kolla hur det ser ut. Ser det fortfarande rinnigt ut så ställ in några sekunder till.

Mellanmål

När det är dags för mellanmål på jobbet (jag jobbar bisarrt långa dagar) brukar jag köra olika varianter med turkisk yoghurt blandat med några goda bär. Ibland gör jag en variant där jag varvar yoghurt med flytande honung och toppar med några valnötter. Bilden nedan visar yoghurt toppat med björnbär.


Gardiner

Klubben för inbördes beundran fortsätter! Jag har varit duktig och beställt julgardiner! Återkommer med bilder när de väl sitter uppe!

Duktiga jag

Idag har jag inte bara gjort klart och lämnat in min labbrapport till astronomikursen, jag har även lämnat in min tredje uppgift till ByggCadkursen också! Detta firas med en stor kopp jättegod Chailatte och ett avsnitt av "Hela Sverige bakar"!

Trevlig kväll på er!


Experiment

Det pågår ett experiment i mitt kök.....

 
Det är klart om ca 2½ månad! 

Orkidéer

Som det flesta andra så har vi en massa orkidéer här hemma. Främst sorten "Phalaenopsis". Hela tiden har jag läst och hört att "vattna inte för mycket!!". Ok, jag har tagit det väldigt försiktigt med vattnandet med resultatet att blommorna nästintill har dött! Då började jag göra tvärtom mot alla råd och började vattna dom samtidigt som jag vattnar alla andra blommor hemma; i snitt två gånger i veckan får dom nu en skvätt vatten. Vad händer? Dom lever!! Dom börjar se gladare ut och det kommer blommor, knoppar och nya stänglar överallt! När man tänker efter så kommer ju orkidéer från regnskogen och där är det luftfuktighet över det vanliga. Inte konstigt att dom inte trivs om man är jätteförsiktig med vattnandet!
 

Kvällsnöje!

Detta är vad jag roar mig med vissa kvällar. Nördigt? Jajamen! Men jäkligt kul!


Labbrapport

Både jag och min man går nu på hösten en distanskurs som heter "Klassisk astronomi". Varför kan man ju fråga sig och i helgen satt jag själv och ifrågasatte min mentala hälsa när jag sökte till den. Vi hade nu fått vår första labbuppgift! Uppgiften gick ut på att navigera runt i ett program som heter "Stellarium" och titta och undersöka planeter och månar osv. Halva söndagen gick åt till detta. SEN mina vänner kom den roliga biten. Skriva labbrapport! När gjorde man detta senast? Ja för en sisådär 15 år sedan! Men det är bara att vackert finna sig i sitt öde och sätta sig och börja skriva. Då gick det upp för mig att problemet med en labbrapport är faktiskt inte själva skrivandet; nej det är ju att börja som är bekymret. När jag väl börjat gick det av sig självt och nu är jag i stort sett klar med den. Och det är ju tur med tanke på att den ska vara inlämnad på torsdag!

Klänning

I mars ska familjen iväg på bröllop. Har fått hem min klänning som jag ska ha. Är jättenöjd med den!


Kära vänner....

är det normalt att ha ett så här fullt kryddskåp eller är det bara mitt som ser ut på detta viset?


Söndag

Dottern sov hos sin farmor och farfar inatt så idag passar jag och gubben på att baka lite bröd och fixa med vår laboration till astronomikursen vi går. Bröden är surdegsbröd baserat på vete. Gott!

Litet tillägg

När jag gick på mellanstadiet var vi tvungna att lära oss sticka. Skitlarvigt och ointressant tyckte jag men jag fick vackert sticka en ruta på typ 15x15 cm som blev till en lite mask. Sen har jag inte stickat. Idag var svärföräldrarna här och svärmor gick väldigt tålmodigt igenom hur man stickar. Jag ska lära mig har jag bestämt! Så nu ska här tränas på rätstickning för att sen bygga på! Ska sticka en rosa halsduk till mig själv.

Nya försök

Åter till mina cupcakes. Jäkla tjat om dom. Svängde ihop en creme cheese icing till dom istället. Nedanstående räckte till sju stycken.

ca 100 g Philadelphiaost
ca 60 g smör
3 msk kakao
ca 300g florsocker

Vispa ihop det hela och spritsa med ett lagom stort spritsmunstycke (jag insåg att jag måste köpa ett större).

Ovanstående blev väldigt gott på och uppskattades av de som fick pröva!


Idag då

Ja dagens cupcakerapport då.... Det gick sådär. Cupcakesen blev faktiskt riktigt goda måste jag säga. Frostingen däremot motarbetade mig idag. Den ville aldrig stelna på ett bra sätt (trots att jag till slut ställde in skålen i frysen en stund). Har gjort den här "fudgen" fyra gånger och har väl lyckats två. Cupcaken är baserad på "Devil's food cake" och då är det choklad, choklad, choklad. Det hela slutade iallafall med att jag kletade på lite frosting och sen åt vi cupcaken med sked! Gott blev det ändå! Ska väl kila iväg till affären imorgon och köpa Philadelphiaost och göra en cream cheese frosting istället.

Cupcakes!

Idag bakas det cupcakes! Har kommit en bit. Dom väntar på att frostingen ska stelna tillräckligt så det kan spritsas på.


Tröttnat!

Ja det tog ju inte lång tid för mig att lessna på designen på bloggen! Dags att förnya igen! :)

Rulltårtor

Har hittat en ny favorit i bakningens fantastiska värld! Varför har ingen talat om för mig hur löjligt enkelt det är att göra rulltårtor??

Ikväll är det ett nytt avsnitt av "Hela Sverige bakar" och det kan ni ge er sjutton på att jag kommer titta på. Kanske fixa en kopp god Chai latte?

Imorgon ska jag efter lite shopping av det nödvändigaste nog testa att baka cupcakes efter ett Martha Stewart-recept. Dottern får hjälpa till så hon lär sig något. Hon och hennes kompisar har ju fått dille på att baka.


Baka?

Sitter och tittar på "Hela Sverige bakar". Nu vill jag ju bara sätta igång med storbak. Ska försöka baka en drömtårta i morgon. Har aldrig gjort en rulltårta i mitt liv så det kan gå hur som helst.


RSS 2.0